ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΑΙΠΕΔ: Βγάζει «στο σφυρί» 35 ακίνητα

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Διαδικασίες-εξπρές για την πώληση ή αξιοποίηση 35 ακινήτων-φιλέτων του Δημοσίου, προωθούν το ΤΑΙΠΕΔ και η ΕΤΑΔ Α.Ε. Ετσι, μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα και μέχρι το τέλος του έτους θα τρέξουν πολλοί σημαντικοί διαγωνισμοί όπως αυτοί για το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκόπουλου ή το Ξενία Κύθνου, αλλά και ηλεκτρονικές δημοπρασίες για μικρότερα ακίνητα, άλλα ιστορικά, άλλα σε τοποθεσίες κλειδιά.
Ξενοδοχείο και γήπεδο γκολφ στο Μαρκόπουλο

Σύμφωνα με πληροφορίες του ιστοτόπου imerisia μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να προκηρυχθεί διαγωνισμός για την εκμετάλλευση ενός από τα καλύτερα ολυμπιακά «φιλέτα», αυτό του «Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου».
Ο επενδυτής που θα αναλάβει το ακίνητο μέχρι 99 χρόνια θα μπορεί να προχωρήσει στην ανάπτυξη και εκμετάλλευση γηπέδου γκολφ, ξενοδοχείου, χώρων εστίασης, καταστημάτων, γραφείων, ενώ σε προκαθορισμένες περιοχές υπάρχει η δυνατότητα διεξαγωγής εκθέσεων και δημοπρασιών. Παράλληλα προβλέπονται χρήσεις που σχετίζονται με το ιππικό κέντρο, όπως μουσείο, πάρκινγκ, γήπεδα κ.λπ.
Η θέση του ακινήτου αποτελεί επίσης πλεονέκτημα για τον επενδυτή καθώς βρίσκεται 40 χιλ. από το κέντρο της Αθήνας και σε μικρή απόσταση από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ έχει εύκολη πρόσβαση από την Αττική Οδό.

Το Νοέμβριο «στο σφυρί» η πλαζ Βουλιαγμένης

Παράλληλα, τον Νοέμβριο θα προκηρυχθεί τελικά ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση των 76 στρεμμάτων της πλαζ Βουλιαγμένη που περιλαμβάνει το κτίριο της Ωκεανίδας (εστιατόριο - αναψυκτήριο), περίπτερα, κυλικεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, παιδική χαρά και βοηθητικά κτίρια συνολικής επιφάνειας 776 τ.μ.

Στόχος είναι η μακροχρόνια μίσθωση της πλαζ, ενώ στο στάδιο των τεχνικών ελέγχων βρίσκονται επίσης το Ξενία Κύθνου. Εκεί το 1960 κατασκευάστηκε το Ξενία σε μια έκταση 7 στρεμμάτων. Ουσιαστικά πρόκειται για συγκρότημα με δύο ιαματικές πηγές, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, ένα υδροθεραπευτήριο σε λειτουργία και ένα ημιτελές κτίριο για υδροθεραπείες. Εχει συνολική έκταση 6.990,50 τ.μ. με συνολική επιφάνεια κτισμάτων 4.685 τ.μ. και χρήζει ανάγκης μεγάλης ανακατασκευής.

Προς αξιοποίηση γκαράζ και εστιατόριο του Δημοσίου

Προς αξιοποίηση μέσα στον Νοέμβριο θα βγουν επίσης τα δύο πάρκινγκ που βρίσκονται στην οδό Ζαλοκώστα και στην πλατεία Πρωτομαγιάς (στην Ευελπίδων) καθώς και το εστιατόριο στην παραλία Αρβανιτιάς στο Ναύπλιο.

Σε ηλεκτρονική δημοπρασία 20 ακίνητα

Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να προκηρυχθούν διαγωνισμοί και να γίνουν ηλεκτρονικές δημοπρασίες για τουλάχιστον είκοσι ακίνητα που έχει στο χαρτοφυλάκιό της η ΕΤΑΔ. Πολλά από αυτά είναι ώριμα να αξιοποιηθούν, ενώ για άλλα ολοκληρώνονται οι τεχνικές λεπτομέρειες. Συγκεκριμένα:

Την ερχόμενη Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου μέσω της ιστοσελίδας δημοπρασιών e-publicrealestate.gr έχει προγραμματιστεί η πώληση δύο ακινήτων. Το πρώτο βρίσκεται στο Μοσχάτο και είναι ένα οικόπεδο με 11 κτίρια το οποίο έχει αρχική τιμή 1,8 εκατ. ευρώ. Το οικόπεδο έχει επιφάνεια 5,8 στρεμμάτων και υπάρχουν μισθωμένα κτίρια γραφείων και αποθηκών, ενώ επιτρέπονται χρήσεις όπως κατοικία, εμπορικά καταστήματα, κτίρια εκπαίδευσης, πολιτιστικά κτίρια, τράπεζες, αθλητικές εγκαταστάσεις.

Την ίδια μέρα στο «σφυρί» βγαίνει ένα τριώροφο διατηρητέο κτίριο στην οδό Σμολένσκυ στο Νέο Φάληρο με αρχική τιμή 310.000 ευρώ. Το κτίριο βρίσκεται σε οικόπεδο 730 τ.μ. με δύο ορόφους 372 τ.μ. και προκάλεσε το ενδιαφέρον δημοσιεύματος του Bloomberg, το οποίο ανέφερε ότι πρόκειται για τον «στοιχειωμένο πύργο». Η άλλοτε πολυτελής έπαυλη βρίσκεται, πάντως, σε κακή κατάσταση.

Δύο ημέρες μετά, στις 19 Σεπτεμβρίου σε ηλεκτρονική δημοπρασία βγαίνει ένα «φιλέτο» στο Κολωνάκι. Πρόκειται για τριώροφο κτίριο 650 τ.μ. στην Τσακάλωφ 34 με αρχική τιμή 1,1 εκατ., το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επαγγελματική χρήση.
Στις 19 Σεπτεμβρίου δημοπρατούνται πέντε αυτοτελή κτίρια σε οικόπεδο 3,2 στρεμμάτων στον Ταύρο με τιμή 1.150.000 ευρώ.

Την ίδια ημέρα θα βγει προς πώληση παραθαλάσσια έκταση 44 στρεμμάτων στη Νέα Ηράκλεια Χαλκιδικής. Το ακίνητο είναι ελεύθερο και μπορεί να αξιοποιηθεί τουριστικά εφόσον ο επενδυτής δώσει τουλάχιστον 2 εκατ. ευρώ.

Στις 24 Σεπτεμβρίου θα γίνουν δύο δημοπρασίες. Η πρώτη αφορά γωνιακό κατάστημα 429 τ.μ. στο Πολύγωνο με τιμή 310 χιλ. ευρώ και η δεύτερη ένα τετραώροφο κτίριο στην οδό Μητροπόλεως 9 στο Σύνταγμα με αρχική τιμή 3,4 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μισθωμένο ακίνητο που χρησιμοποιείται ως γραφεία.

Μέσα στο επόμενο διάστημα ακόμη έξι διαγωνισμοί για πολύ σημαντικά ακίνητα

Το επόμενο διάστημα προγραμματίζονται άλλοι έξι διαγωνισμοί για πολύ σημαντικά ακίνητα. Συγκεκριμένα, για δύο ορόφους (5ος και 6ος) σε κτίριο στην οδό Σταδίου 60, σε παραθαλάσσια έκταση 32 στρεμμάτων στο Κολυμβάρι Χανίων, παραθαλάσσια έκταση 27,8 στρεμμάτων στη Νέα Προποντίδα στη Χαλκιδική, και για τρία κτίρια στην Αθήνα. Το πρώτο είναι ένα εξαώροφο κτίριο στην οδό Ευαγγελιστρίας 9 στο κέντρο, ένα τριώροφο διατηρητέο στην οδό Περικλέους 33 καθώς και το ξενοδοχείο 3 αστέρων στην οδό Βερανζέρου 26 που είναι μισθωμένο, διαθέτει 134 δωμάτια σε εννέα ορόφους συνολικής επιφάνειας 4.603 τ.μ. και δύο υπόγεια 1.169 τ.μ.

Στο σφυρί το 43% της στοάς Μοδιάνο

Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να βγει από το ΤΑΙΠΕΔ η δημοπράτηση του ποσοστού 43% που διαθέτει το Δημόσιο στην ιστορική Στοά Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και η κατασκευή του ξεκίνησε το 1922 με σχέδια του περίφημου αρχιτέκτονα Ελί Μοδιάνο. Το κτίριο 2.707 τ.μ. με τα 150 καταστήματα είναι μοναδικό προπολεμικό αρχιτεκτονικό κόσμημα. Επίσης, στη Θεσσαλονίκη πωλείται κτίριο επιφάνειας 489 τ.μ. στην Άνω Πόλη (Θεοφίλου 12).

Στην περιοχή του Ψυρρή πωλείται κτίριο 782 τ.μ. στην οδό Ρήγα Παλαμήδου 2 και στη Λεωφόρο Συγγρού στην Καλλιθέα οικόπεδο 702 τ.μ. Στην Καλλιθέα (Μαλλέα 5) βρίσκεται και κτίριο επιφάνειας 1.260 τ.μ. που επίσης θα πωληθεί μέσω ηλεκτρονικής δημοπρασίας.

Ένα ακόμα κτίριο που πωλεί το ΤΑΙΠΕΔ βρίσκεται στο Μαρούσι (Κηφισίας 207), ενώ στη Ρόδο πωλείται οικόπεδο περίπου 47 στρεμμάτων στην περιοχή Κοσκινού καθώς και το πρώην Σανατόριο «Φρειδερίκη» (Αγία Ελεούσα), εντός του οποίου υπάρχει κτίριο 709 τ.μ. Στο Ναύπλιο πωλούνται δύο οικόπεδα έκτασης 7.200 και 3.500 τ.μ. αντίστοιχα και ένα κτίριο 421 τ.μ. στην παλιά πόλη. Στην Καλαμάτα πωλείται κτίριο επιφάνειας 780 τ.μ. στην Αριστομένους 11- 13 και στη Μεσσήνη οικόπεδο περίπου 50 στρεμμάτων στην περιοχή Μπούκα.

Ακόμη πωλείται οικόπεδο 19 στρέμματα στην περιοχή Φραγκοκάστελο Κρήτης και ακίνητο 22 στρεμμάτων στην παραλία Αρωγής στην Κομοτηνή.

Πωλητήριο και σε τμήμα του εργοταξίου στο Ρίο που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή της γέφυρας

Στο σφυρί θα βγει τμήμα του εργοταξίου στο Ρίο που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, συνολικής έκτασης άνω των 16 στρεμμάτων.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template